Компанія Apple подала до суду на колишнього співробітника, який порушив умови контракту. Чоловік хитро переманив частину працівників у власний стартап. Основний аргумент, за повідомленням обвинуваченого, взятий з його особистого листування.

У позові, який Apple подала в каліфорнійський суд, стверджується, що Джерард Вільямс III порушив угоду про інтелектуальної власності, яке забороняло йому робити що-небудь, щоб конкурувати з компанією. Уїлліамс був головним розробником мобільних чіпів.

Apple
Apple

Він заснував Nuvia, яка виробляє чіпи для центрів обробки даних, в лютому.

Текст звинувачення з боку компанії Apple:

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Цей випадок включає в себе найгірший сценарій для інноваційної компанії, на кшталт Apple: надійний старший директор з багаторічним досвідом роботи і роками доступу до найціннішої інформації таємно засновує конкуруючу компанію, що використовує ті ж технології, над якими він працював раніше, і переманює співробітників, які також працювали у нас разом з ним.

Apple, InfoResist
Apple, InfoResist

Текст зустрічного позову від Вільямса:

Щоб ще більше залякати будь-якого співробітника, який може наважитися піти з Apple, судячи з їх скарзі, компанія відстежує і перевіряє телефонні записи і текстові повідомлення для своїх співробітників, при цьому втручаючись в особисте життя.

Проте яких-небудь фізичних доказів Джерард не надав.

Нагадаємо, що компанія Apple розпочала продаж свого потужного комп'ютера Mac Pro. тепер же до нього з'явилися у продажу коліщатка для перевезення з місця на місце. Правда, вартість коліщаток близько 400 доларів.

Як повідомляв Знай.uа Moto G8 Power вперше засвітився в мережі: величезний акумулятор і топова начинка.

Також Знай.uа писав, що компанія Oppo представила футуристичний смартфон без отворів, а фронтальну камеру впровадили в сам екран, без вирізів і отворів.