Згідно з повідомленнями державних ЗМІ, 9 грудня Китай успішно запустив у космос шість супутників. Більш того, це був другий запуск ракети з того ж космодрому всього за шість годин.

Kuaizhou-1A, space.com

Супутники піднялися на борт ракети “Куайчжоу-1А” у 16:52 за місцевим часом з центру запуску супутників Тайюань в північній провінції Шаньсі. Кадри китайського новинного провайдера CCTV показують, що Kuaizhou-1A злітає в рожевих сутінках з хмарами.

Супутникова група включає в себе: HEAD-2A та HEAD-2B, які є супутниками моніторингу навколишнього середовища та екстреної зв'язку; Spacety-16 і Spacety-17, які будуть використовуватися для таких додатків, як полярний моніторинг та запобігання стихійних лих; і Tianqi-4A і Tianqi-4B, послуги яких включають передачу даних і екстренний зв'язок.

Супутників з лазерами
Супутників з лазерами

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За шість годин до запуску ще одна ракета Kuaizhou-1A відправила супутник у космос з Тайюань. Цей супутник, названий Jilin-1 Gaofen 02B, являє собою супутник для зйомки Землі, розроблений компанією Guang Chang Satellite Technology Co. Ltd.

Нагадаємо, що флагманський смартфон Vivo V30 засвітився на тестах ще до презентації. Відзначимо, що новинка отримає наворочену камеру, а також передовий процесор.

Як повідомляв Знай.uа, NASA показали карту води Марса. Колонізатори зможуть відразу ж добути воду на Марсі, якщо це буде необхідно в майбутньому.

Також Знай.uа писав, що браузер Google Chrome обзавівся крутий начинкою. Тепер популярний сервіс може робити знімки екрану самостійно.