Коли ми чуємо слоо "радіація" переважно уявляємо собі щось страшне. Але насправді радіація є невід'ємною частиною біосфери.

Що ж трапиться, якщо вона зникне?

Всюдисуще випромінювання

За словами вчених, невелика кількість природної радіації, яка міститься в сонячних і космічних променях, робить організми міцнішими і життєздатними. Подібний ефект прийнято називати гормезисом. Якщо ж радіація раптом зникне, це може привести до непоправних наслідків щодо здоров'я людини.

Вічні хвороби

Завдяки впливу на організм природної радіації, зміцнюється імунітет і живі істоти краще переносять різноманітні захворювання. Якщо не буде радіації, почне різко знижуватися активність лейкоцитів в крові і перестануть вироблятися антитіла. Також буде вироблятися недостатня кількість вітамінів А і В.

Різке зниження імунітету спровокує сплеск небезпечних недуг. Серед них - поліневрит, цинга, рахіт, куряча сліпота, різного роду шкірні захворювання.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Прощай, довголіття

Природна радіація прискорює процес оновлення клітин і уповільнює процеси старіння, а внутрішні органи не настільки швидко зношуються. Якщо не стане радіації, то люди назавжди можуть забути про довголіття.

Глобальный голод

Зникнення радіації також нашкодити сільському господарству і тваринам. Останні дослідження показали, що вплив помірної кількості радіації на рослини дозволяє збільшити урожай практично на 180%. Якщо ж радіації не буде, то по всій планеті пануватиме голод.

Кінець рослин і тварин

Відсутність радіації також вкрай негативно позначиться на стані флори і фауни по всьому світу. Зза відсутності води і їжі з радіоактивними ізотопами в організмах знижуватимуться життєві показники - маса тіла, тривалість життя, фертильність та репродукція.

Вчені передбачають, що до 2100 року через зміни клімату та господарську діяльність людини (вирубування лісів та ін.) з лиця Землі можуть зникнути понад 40 тисяч видів тварин і рослин. У разі, якщо з якихось причин на планеті більше не буде радіації, процес вимирання флори і фауни буде прискорено в рази.

Нагадаємо, "Хаббл" зняв смерть далекої зірки: рівень радіації зашкалює

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені виявили витік радіації в Антарктиді

Також Знай.ua писав, смартфони Apple і Samsung кишать радіацією