Чарльз Педдл, уродженець штату Мен, якому приписують винахід мікропроцесора, який проклав шлях до розробки сучасних персональних комп'ютерів, помер минулого тижня у своєму будинку в Каліфорнії у віці 82 років.

Один з перших ПК на базі процесора Педдла

Педдл, що виріс в Серпні, штат Мен, був випускником середньої школи Коні і Університету штату Мен, який керував командою, яка винайшла мікропроцесор 6502 - недорогий чіп, який використовується у ранніх комп'ютерах, таких як Commodore 64 і Apple II.

“Деякі називали його батьком персонального комп'ютера”, - сказала Дана Хамфрі, декан інженерного факультету Університету штату Мен.

Чак Педдл, Habr

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Педдл, який жив зовсім недавно у Санта-Крус, штат Каліфорнія, народився в Бангор і виріс в Серпні як найстарший із п'яти дітей.

Після закінчення школи він навчався на інженера в UMaine і закінчив його в 1959 році, потім поступив на службу в резерви морської піхоти, а потім вступив у General Electric, де пропрацював 11 років інженером.

На початку 1970-х років Педдл почав працювати в Motorola на мікропроцесорі 6800, але не зміг переконати своїх босів, що менш дорогий мікропроцесор - електронний чіп, який працює як мозок комп'ютера - може бути використаний для виробництва недорогих машин для загального користування.

протягом шести місяців після початку роботи в іншій компанії, MOS Technologies, він керував командою з розробки чіпа 6502, який був проданий за частку продажів Motorola 6800.

Нагадаємо, що Twitter заборонив публікацію гифок. Тепер користувачі залишилися без анімованих картинок, але в компанії представлять аналогічну функцію.

Як повідомляв Знай.uа у популярному додатку Google Photo з'явиться корисна функція. Тепер користувачі зможуть наближати і віддаляти відео при необхідності.

Також Знай.uа писав, що компанія Samsung розробляє бездротовий акумулятор, який зможе заряджати смартфони з підтримкою бездротової зарядки.