SpaceX заявляє, що має намір співпрацювати з астрономічним співтовариством для вирішення проблеми яскравості своїх супутників Starlink, але деякі астрономи раніше стурбовані шкідливим ефектом, який система та інші мегаконстелляции будуть надавати на їх полі.

SpaceX
SpaceX

Один із 60 супутників в останньому запуску Starlink 6 січня показав експериментальне покриття, призначене для зменшення його яскравості. SpaceX заявила, що в найближчі тижні побачить, наскільки добре працюють ці покриття, а також вивчить їх вплив на продуктивність самого супутника, перш ніж вирішити, як рухатися далі.

Супутників з лазерами
Супутників з лазерами

“Наш рівень яскравості і видимості став для нас сюрпризом”, - сказала Патріція Купер, віце-президент з супутниковим урядовим справах для SpaceX, під час спеціальної сесії 8 січня по темі впливу мегаконтелляции на астрономію під час 235-го засідання Американської астрономічної конференції. Суспільство (ААС) тут. Президент SpaceX Гвінн Шотвелл також сказала в минулому місяці, що SpaceX був здивований яскравістю супутників.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Porsche представила незвичайну іграшку свого автомобіля за 30 доларів. Відмінний подарунок для фанатів компанії.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung представить безрамковий телевізор, який отримає купу крутих функцій, а також позбудеться рамок навколо дисплея.

Також Знай.uа повідомляв про Samsung, яка зробила віртуальну клавіатуру за допомогою столу і фронтальної камери.