Одне з вітчизняних підприємств у кооперації з іноземною компанією розробили спеціальні магнитометрические датчики для БПЛА, здатні виявляти боєприпаси, які ще не вибухнули. Зазвичай, мова йде про мінах і припасах часів Другої Світової, і таких на території України залишилося дуже багато. Ці датчики монтують на безпілотний літальний апарат типу “коптер”, який виконує обліт необхідного ділянки місцевості на висоті 5-10 метрів і визначає не тільки місця перебування вибухонебезпечних предметів, але і їх контури.

Дрон, armyinform

У теорії, це дозволить збільшити безпеку людей, а також заощаджувати кошти і час, так як точності технології достатньо, щоб виявити точно місцезнаходження вибухонебезпечного предмета.

Дрон навчився перевозити людські органи
Дрон навчився перевозити людські органи

Нагадаємо, що компанія Samsung “позичила” логотип Apple заради своєї нової функції, однак, іконки технологій дуже схожі. Схоже, Samsung вирішила не морочитися.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony представила оновлений логотип PlayStation 5, але нічого революційного компанія так і не показала.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Samsung відзвітувала за продажу гнучкого смартфона. Судячи з усього, продажі перевершили всі очікування.