На цьому тижні відстежуваний НАСА астероїд пролітає повз Землі по траєкторії “близького наближення”. Ця новина з'явилася менше ніж через два тижні після того, як Астероїд 2020 AO був вперше виявлений в Сонячній системі.

За даними Центру вивчення навколоземних об'єктів НАСА (CNEOS), астероїд був помічений 1 січня 2020 року.

Астероїд, фото - YouTube
Астероїд, фото - YouTube

З тих пір НАСА відстежувало рух космічного каменю 42 рази протягом семи днів, щоб визначити його розмір, швидкість і траєкторію.

НАСА визначило, що Астероїд 2020 - це NEO-об'єкт типу Аполлона або навколоземний об'єкт, швидко наближається до Землі під час прольоту 14 січня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Астероїди типу Аполлона перетинають орбіту Землі по траєкторії, схожою на астероїд 1862 Аполлон.

астероїд
астероїд

NEO також часто наближаються до Землі, змушуючи агентства, такі як NASA і Європейське космічне агентство (ESA), уважно стежити за будь-яким загрозливим об'єктом.

НАСА заявило: “Оскільки їх орбітальні траєкторії часто перетинають траєкторію руху Землі, зіткнення з околоземными об'єктами відбувалися в минулому, і ми повинні зберігати пильність щодо можливості майбутніх зближень Землі”.

Нагадаємо, що стажист NASA випадковим чином відкрив нову планету, яка придатна для життя землян. Схоже, у них з'явився новий співробітник, так як далеко не кожен вчений робить такого роду відкриття.

Як повідомляв Знай.uа, компанію Apple звинуватили в крадіжці патентів. Цього разу скандал пов'язаний з Apple Watch, які вміють вимірювати пульс.

Також Знай.uа повідомляв, що в мережу силил перші живі знімки Samsung Galaxy S20, який покажуть публіці вже в лютому цього року.