Microsoft припинила технічну підтримку операційної системи Windows 7, щоб сконцентрувати інвестиції на підтримку більш нових технологій.

Корпорація "відреклася" від цієї операційної системи у вівторок, 14 січня. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначаєься, що з 13:00 технічна допомога і автоматичні оновлення з вузла Windows Update, що допомагають захистити комп’ютер, вже недоступні.

Це означає, що Windows 7 буде продовжувати працювати на комп'ютерах, однак без оновлень програмного забезпечення та системи безпеки "сімка" стає менш безпечною, а ризик зараження вірусами й зловмисними програмами значно збільшується.

Тому Microsoft рекомендує перейти на новішу актуальну "десятку". дл яцього в останньому оновленні Windows 7 додали повідомлення, яке періодично буде показуватися на весь екран з текстом "ваш ПК з Windows 7 більше не підтримується".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Що робити користувачам Windows 7

У тих, хто досі користується цією "сімкою" є лише три виходи.

Найпростіший - нічого не робити і продовжити користуватися застарілою системою без підтримки. Якщо комп'ютер потрібен тільки для простих завдань на зразок соцмереж або перегляду фільмів, то це не загрожує нічим страшним. Але краще не зберігати важливі документи або фотографії і ще потрібно бути обережним в інтернеті.

Для серйозної роботи Windows 7 краще не використовувати. Багато додатків від сторонніх розробників можуть перестати запускатися на цьому комп'ютері, а ще це небезпечно. Але деякі непопулярні програми, навпаки, працюють тільки з «сімкою» і не запускаються на нових системах. У такому випадку потрібно вжити додаткових заходів - частіше робити бекапи даних на зовнішні носії або в хмару і не зайвим буде встановити антивірус.

Другий варіант - оновитися до Windows 10. Офіційно установка "десятки" була безкоштовною тільки перший рік після релізу, але досі можливо оновитися безкоштовно. Для цього потрібно зайти на офіційний сайт Microsoft, завантажити додаток Media Creation Tool і слідувати інструкції.

Найдорожчий варіант доступний користувачам Windows 7 Professional - вони зможуть заплатити Microsoft за продовження підтримки. Наприклад, перший рік коштує $ 50, другий - $ 100, а третій - $ 200.

А от власники корпоративної версії Windows 7 Enterprise отримають рік додаткової підтримки безкоштовно, а за кожен наступний рік доведеться платити. Таким чином Microsoft буде підтримувати систему до 2023 року.

Нагадаємо, названо конкретний день закінчення підтримки Windows 7

Як повідомляв портал Знай.ua, Microsoft засмутила фанатів Xbox

Також Знай.ua писав, Microsoft випустила оновлення Windows 10: головні зміни