Раніше на цьому тижні Apple зіткнулася з негативною реакцією з боку правоохоронних органів в США. У понеділок (13 січня 2020 року) відбулася прес-конференція, присвячена стрільбі на військово-морській базі США у Флориді, яка з тих пір вважається терористичним актом.

Caviar iPhone 11 pro
Caviar iPhone 11 pro

За повідомленнями, генеральний прокурор Вільям Бар і заступник директора ФБР Девід Bowditch повідомили, що Apple відмовилася розблокувати два айфона, які належали Мохаммеду Саїду Альшамрани. Терорист був військовим стажистом із Саудівської Аравії, який брав участь у міжнародній програмі військової підготовки і напав на військово-морську базу.

iPhone 12
iPhone 12

Історично Apple завжди відхиляла прохання місцевих і міжнародних правоохоронних органів, які просили розблокувати смартфон. Основною причиною цього є конфіденційність користувачів величезного числа клієнтів. На прес-конференції Генеральний прокурор направив своє послання Apple та іншим технологічним фірмам, щоб вони надали повну допомогу і співробітництво, як тільки суд встановить можливу причину незаконної діяльності.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Цей інцидент також підняв дискусію про те, де технічні гіганти по всьому світу проводять грань між конфіденційністю користувачів і цифровими доказами тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, що інсайдер назвав ключові особливості iPhone SE 2. Зазначимо, що смартфон отримає достатньо великий екран, а розміри самого смартфона можна порівняти з iPhone 8, який сподобався публіці.

Як повідомляв Знай.uа, компанію Apple змусять відмовитися від використання Lightning у своїх смартфонах і планшетах. Компанії доведеться користуватися USB Type-C.

Також Знай.uа повідомляв, що інсайдер раскріл характеристики майбутніх Samsung Galaxy S20, які отримають величезну кількість оперативної пам'яті.