Apple бореться за те, щоб зберегти кабель Lightning для зарядки iPhone. Apple виступає проти Європейського Союзу, який потребує створення стандартного зарядного пристрою, щоб зменшити кількість електронних відходів. У більшості сучасних смартфонів використовується порт USB-C, а в старих - порти micro-USB. Наприклад, більшість сучасних смартфонів Samsung Galaxy заряджаються через USB-порт-C.

Apple є великим винятком і завжди випускала телефони та пристрої, які працюють тільки зі своїми власними зарядними пристроями. Компанія представила технологію Lightning у 2012 році, яка змусила постійних покупців iPhone або iPad купувати нові кабелі.

Apple вдалося обійти закон, який вимагає, щоб всі телефони використовували один тип порту, пропонуючи адаптер. Ця позиція була сприйнята Apple як ще один крок для підвищення цін. Змусити власників iPhone і iPad купувати дорогі нові зарядні пристрої, які працюють тільки з пристроями Apple.

iPhone 12
iPhone 12

Європейські законодавці знову напали на Apple минулого тижня, стверджуючи, що споживачі викидають свої старі застарілі зарядні пристрої, виробляють понад 51 000 тонн електронних відходів в рік.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

В заяві, опублікованому в четвер, 23 січня, Apple відповіла: “Ми вважаємо, що правила, які нав'язують гармонізацію зарядних пристроїв для смартфонів, будуть гальмувати інновації, а не заохочувати їх. Це зашкодить споживачам в Європі і економіці в цілому”, - сказали в компанії.

Нагадаємо, що експерти оцінили роботу камери iPhone 11. Повідомляється, що компанія не змогла здивувати експертів новим смартфоном, і він займає далеко не лідируючі позиції в рейтингу.

Як повідомляв Знай.uа Google знайшла купу вразливостей в додатках від Apple. У браузері Safari виявили купу вразливостей.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Microsoft випадково злила дані 250 мільйонів користувачів. Схоже, у компанії з'явилися великі проблеми.