Космічний корабель НАСА “Кеплер” був розроблений для пошуку екзопланет шляхом пошуку зірок, які тьмяніють. На щастя, той же дизайн робить його ідеальним для виявлення інших астрономічних перехідних процесів - об'єктів, які згодом стають яскравішими або тьмяніше. Новий пошук архівних даних Кеплер виявив незвичайний супер-вибух від раніше невідомої карликової нові.

NASA назвала дату кінця світу
NASA назвала дату кінця світу

Розглянута зоряна система складається з білої карликової зірки з коричневим карликовим супутником, масою приблизно у одну десяту менше, ніж у білого карлика. Білий карлик - це час, що залишився ядро старіючої зірки, схожої на Сонце, і містить у собі матеріал на земній кулі розміром з Землю. Коричневий карлик - це об'єкт з масою від 10 до 80 Юпітерів, який занадто малий для ядерного синтезу.

Космос
Космос

Коричневий карлик оточує зірку білого карлика кожні 83 хвилини на відстані всього 250 000 миль (400 000 км) - приблизно на відстані від Землі до Місяця. Вони так близько, що сильна гравітація білого карлика знімає матеріал з коричневого карлика, висмоктуючи його сутність, як вампір. Це один з перших таких випадків, які вдалося виявити вченим.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Motorola готова випустити на ринок черговий флагман. Звичайно, це не гнучкий смартфон, але новинку точно буде користуватися величезною популярністю.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple не хоче відмовлятися від технології зарядки Lightning у своїх пристроях. Компанія впевнена, що такі рішення тільки сповільнюють прогрес і створення нових технологій.

Також Знай.uа повідомляв, що гра Cyberpunk 2077 розчарувала фанатів - вихід майбутньої гри перенесли на вересень цього року, так що геймерам доведеться почекати.