У вівторок Facebook представила новий інструмент, який дозволяє користувачам бачити, скільки і які дані знаходяться в загальному доступі. Інструмент “Off-Facebook Activity” був оголошений в блозі компанії, написаному засновником і генеральним директором Марком Цукербергом, як спосіб надати користувачам “більший контроль” над їх конфіденційністю.

Facebook
Facebook

“На сьогоднішній день наш інструмент “Активність поза мережі Facebook” доступний людям на Facebook по всьому світу”, - написав Цукерберг. “Інші компанії відправляють нам інформацію про вашу діяльність на своїх сайтах, і ми використовуємо цю інформацію, щоб показувати вам потрібні вам оголошення. Тепер ви можете переглянути зведену інформацію і видалити її зі своєї облікового запису, якщо хочете”.

Завдяки новому інструменту близько 2 мільярдів користувачів Facebook можуть отримати доступ до списку веб-сайтів і додатків, які поділилися своєю інформацією з сайтом. Потім користувачі можуть завантажувати і переглядати інформацію, зібрану на них. Це безліч персональних даних може допомогти користувачам зрозуміти, як і чому Facebook і інші великі компанії, що займаються даними, націлені на них.

збій в роботі Facebook
збій в роботі Facebook

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Toyota припиняє виробництво авто. Причиною цього рішення стало поширення коронавіруса, з-за якого поставки деталей

Як повідомляв Знай.uа компанія Alibaba запатентувала власний гнучкий смартфон. В теорії компанія може випустити цей девайс, тим самим заявивши про себе на ринку смартфонів.

Також Знай.uа повідомляв, що відомий антивірус злив дані мільйонів користувачів стороннім компаніям. Звичайно ж, мова йде про конфіденційної інформації користувачів.