Консорціум Unicode представив 13-ту версію Emoji. У неї додали 117 нових емодзі: 62 символи і 55 варіантів з різними кольорами шкіри та гендеру. та інше.

Наві emoji з'являться на Android 11, iOS 14, Windows 10 і інших системах у вересні-жовтні 2020 року.

Цього разу в консорціумі зробили упор на гендерній інклюзивності та трансгендерності. Також було додано емодзі тварин і навіть російську матрьошку.

Серед нових символів - чоловік у фаті, люди, які годують дитину, і трансгендерний прапор, за додавання якого виступали представники Google і Microsoft. Серед користувачів соцмереж найбільший захват викликало зображення пальців-щупальців. Деяким воно нагадало жест італійських кухарів.



Ось список всіх нових емодзі:

Обличчя: особа з посмішкою і сльозою; замасковане обличчя.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Люди: гендерно-нейтральний Санта-Клаус; жінка в смокінгу; гендерно-нейтральний людина в фаті, чоловік у фаті; чоловік, жінка і гендерно-нейтральний людина, які годують дитину; обнімаються люди; ніндзя.

Частини тіла: серце (орган); легкі, щипав пальці.

Тварини: білий ведмідь, тюлень, мамонт, птах додо, бізон, тарган, бобер, черв'як, муха, жук.

Їжа: чорниця, оливка, болгарський перець, лаваш, фондю, тамале, баббл-чай.

Начиння: зубна щітка, квітка в горщику, чайник, чарівна паличка, матрьошка, нитка з голкою, дзеркало, піньята, вікно, вантуз, мишоловка, відро.

Одяг: в'єтнамки; каска.

Музичні інструменти: акордеон, довгий барабан.

Інше: трансгендерних прапор, трансгендерних символ, перо, колода, гак, монета, бумеранг, хатина, пікап, камінь, вузол, роликовий коник, сходи, ліфт, викрутка, надгробок, табличка.

Оскільки Unicode тільки задають стандарти, самі зображення емодзі на різних пристроях можуть відрізнятися.

Нагадаємо, компанія Apple запропонувала створити емодзі для українського борщу

Як повідомляв портал Знай.ua, Apple вдосконалила свої емодзі

Також Знай.ua писав, Facebook створив таблицю образливих комбінацій емодзі