Національний науковий фонд США вперше в історії зробив з допомогою наземного сонячного телескопа DKIST детальні знімки поверхні Сонця.

Телескоп DKIST вартістю $344 мільйони поставили на вершину сплячого вулкана Халеакала на Гаваях. На відео можна побачити, що поверхня зірки складається з різних елементів. Розмір кожного з них дорівнює майже 700 тис. км. кв.

Плазма піднімається зсередини Сонця і виходить на поверхню у центрі кожного з елементів, після чого вона охолоджується і йде назад під поверхню на периферії осередків.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Вчені припустили, що сонячний телескоп дасть можливість дізнатися про Сонце більше інформації, створити детальну карту поверхні зірки, її атмосферних полів і корони, а також пояснити спалахи на поверхні Сонця.

У свою чергу користувачі соцмережі Twitter почали порівнювати фото небесного тіла з попкорном, козинаками і навіть золотом.

Нагадаємо, в космосі виявлено першу у своєму роді "зірку-вампір".

Як повідомляв портал Знай.uа, знайдено підтвердження теорії про квантові чорні діри.

Також портал Знай.uа писав, що на орбіті Землі будь-якої хвилини може вибухнути супутник.