Компанія Google випустила ОС Android 11 версії Developers Preview для розробників мобільних додатків, щоб вони протестували і підготували оновлення своїх програм. Система доступна для скачування на гаджети Google Pixel лінійок 2, 3, 3a і 4.

Цієї весни корпорація також готує ще дві збірки ОС для розробників. Реліз публічної версії Beta буде в травні під час щорічної конференції Google I/O, а вихід стабільної фінальної версії запланований на осінь 2020 року.

ОС Android 11
ОС Android 11

Варто відзначити, що основні нововведення в Android 11 стосуються конфіденційності і продуктивності. Скоро користувачі ОС зможуть надавати тимчасовий доступ до мікрофону, камери і місцерозташування. Право доступу діятиме до першого виходу з програми (під час повторного запуску програма запитуватиме дозвіл).

Крім того, нова версія ОС отримала підтримку гнучких екранів і поліпшення для роботи екранів з перфорацією і вирізами (на випадок, якщо потрібно задіяти прикордонні області і край дисплея). Також розширено підтримку нейромереж і машинного навчання.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

ОС Android 11
ОС Android 11

Серед інших оновлень системи можна виділити можливість налаштування виведеного після дзвінка екрану для швидкого додавання в спам або в контакти, вдосконалений програмний інтерфейс з вибору оптимального з'єднання через Wi-Fi, а також збільшення кількості оновлюваних модулів системи.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Google розробляє нову ОС під назвою PigWeed.

Як повідомляв портал Знай.uа, в мережі показали секретну версію Windows 12.

Також портал Знай.uа писав, що хакери навчилися зламувати Android-смартфони з допомогою Bluetooth.