У скільки оцінили Xiaomi Mi 10? У Китаї компанія просить за нього від $573 і цінник за топову версію досягає позначки $673. Після анонсу флагмана по мережі прокотилася хвиля обурення з приводу зростання цін, адже нові топові смартфони приблизно на $140 дорожче попередників. Втім, експерти вже з'ясували, у скільки обходиться виробництво цього смартфона, і скільки грошей компанія залишає собі у вигляді чистого прибутку.

Зі свого боку, компанія почала переконувати, що встановлені адекватні цінники, багато хто просто не звертають увагу на ті поліпшення, які запропонували і зростання цін на комплектуючі.

Xiaomi, gettyimages
Xiaomi, gettyimages

За оцінкою Techinsights, собівартість Xiaomi Mi 10 становить $440. Для порівняння собівартість iPhone 11 Pro Max з 512 Гб ПЗУ склала $490,50 і в США за нього просять $1184. Схоже, компанія не особливо то і хоче заробляти на імені бренду. Випускаючи непогані смартфон, прибуток з них не така вже й велика.

При розрахунку підсумкової вартості гаджета, само собою, не враховувалися витрати на його розробку, просування, податки та інші витрати. Тому не варто думати, що, продаючи Xiaomi Mi 10 в Китаї за $670, компанія кладе собі в кишеню $230.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Xiaomi, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft здивувала користувачів. Windows 10 залишиться без плиток в меню “Пуск”, що значно збільшить комфорт від використання цієї ОС.

Як повідомляв Знай.uа вчені виявили другий супутник Землі, який крутиться навколо нашої планету вже третій рік. Правда, розміри його не такі вже й великі, але це чи не перший астероїд, який опинився під впливом гравітації Землі.

Також Знай.uа повідомляв, що корейці навчилися заряджати будь-електрокар за 5 хвилин. Новий акумулятор дозволить прискорити заряджання, а ресурс при цьому тільки зросте.