Компанія Apple погодилася виплатити 500 мільйонів доларів штрафу за умисне зниження продуктивності старих моделей iPhone.

фото Getty Images
Apple, Тім Кук // фото Getty Images

Позови проти компанії подали власники різних моделей iPhone 6, 6s, 7, а також SE, повідомляють Reuters , Bloomberg. Позивачі стверджують, що їх смартфони після оновлення програмного забезпечення стали гірше працювати.

Apple не визнала зловживань, але погодилася виплатити компенсацію, щоб уникнути судових витрат по цій справі.

Сумарний обсяг виплат Apple складе не менше 310 мільйонів доларів, але не більше 500 мільйонів. Компанія готова виплатити кожному позивачу близько 25 доларів компенсації, ця сума може збільшитися або зменшитися залежно від того, скільки пристроїв потраплять під врегулювання. Адвокати розраховують отримати від компанії близько 90 мільйонів доларів.

фото Getty Images
Apple, iPhone // фото Getty Images

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще
В 2017 року користувачі iPhone стали помічати, що продуктивність смартфонів погіршується після оновлення операційної системи. Apple заявила, що таким чином хотіла запобігти можливе відключення пристроїв, які з часом перестають відповідати максимальним вимогам системи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що флагманський смартфон Meizu 17 вперше показали публіці на живих фото. Відомо, що смартфон отримає інноваційний дисплей, а також четверну камеру, яку розташували горизонтально на задній панелі.

Як повідомляв Знай.uа Google впровадила темний режим в сервіс Google Play. Тепер користувачі можуть оцінити роботу сервісу з новим інтерфейсом, але його можна вимкнути за бажанням.

Також Знай.uа повідомляв, що школяр обдурив Twitter, створивши акаунт неіснуючого людини. Що дивно, ніхто навіть не запідозрив каверзи.