Студентка Університету Британської Колумбії (Канада) Мішель Кунімото виявила 17 нових екзопланет. Серед них є одна розміром приблизно з нашу Землю, яка знаходиться в "зоні життя" навколо зірки.

Планети вдалося знайти завдяки даним, зібраним космічним телескопом Кеплер NASA.

"Планета розміром з Землю знаходиться в тисячі світлових років від Землі, так що ми ще не скоро до неї доберемося! Але це дуже цікава знахідка, адже на сьогоднішній день ми знайшли в даних Кеплера всього 15 маленьких світів у зонах життя", - заявила Кунімото.

екзопланети, фото Astronomical Journal
екзопланети, фото Astronomical Journal

Та сама планета, на якій може бути жива вода отримала назву KIC-7340288 b. Вона приблизно в 1,5 рази більша за Землю, а її орбіта трохи ширше орбіти Меркурія, але при цьому вона отримує лише третину світла.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Кунімото та її керівник Джеймі Метьюз продовжать пошук планет у даних Кеплера. Вони сподіваються, що деякі з них будуть у зонах життя. Наукова стаття опублікована в The Astronomical Journal.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ні зими, ні літа - вчені жахнули фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, астрономи вперше побачили вибух чорної діри розміром з 15 Молочних Шляхів.

Також портал Знай.uа писав, що нова версія появи Землі зламала мозок вченим.