Голландський стартап Envision у партнерстві з Google Glass розробив окуляри для штучного інтелекту. Вони допоможуть сліпим і слабозрячим людям бачити.

Envision

Окуляри можуть отримувати інформацію з зображень людей, об'єктів і громадського транспорту, а потім розповідати власнику словами. Він може читати книги, запам'ятовувати обличчя друзів і відповідні імена, а також описувати навколишнє середовище, таку як поїзд і попереджувальні знаки. Користувач зі слабким зором може використовувати окуляри, щоб прочитати рецепт у кулінарній книзі.

Пристрій було розроблено Envision, розташоване в Гаазі, Нідерланди, і працювало з Google Glass. Envision стверджує, що в даний час вона використовує саме швидке і точне програмне забезпечення для оптичного розпізнавання символів (OCR). Він здатний читати будь-який текст на більш ніж 60 мовами з будь-якого типу поверхні, від харчових етикеток до почерку.

Google, gettyimages
Google, gettyimages

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Envision розробила програмне забезпечення для сильно порочить Google Glass, який перестав бути споживчим продуктом, але живе на підприємстві як помічник по гучномовному зв'язку на складах і заводах.

В даний час розумні окуляри можна забронювати на офіційному сайті Envision. Є два варіанти на вибір, і ціна становить 1499 євро і 1699 євро відповідно. Після початку поставок в серпні 2020 року офіційна роздрібна ціна досягне 1899 євро.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що флагмани на Android дешевшають значно швидше смартфонів від Apple. Втім, це не дивно, адже величезна кількість смартфонів на ринку змушують компаній конкурувати між собою, тим самим знижуючи ціну.

Як повідомляв Знай.uа експерти перевірили на міцність смартфон Samsung Galaxy S20 Ultra, який зумів пройти практично всі випробування. Про інших моделях лінійки поки немає даних.

Також Знай.uа повідомляв, що флагманський Redmi Note 9 вперше засвітився в мережі на живих фото. До речі, за девайс на території Індії попросять близько 192 доларів, що зробить його максимально бюджетним пристроєм з крутої начинкою.