Зміна клімату та урбанізація можуть збільшити навантаження на ресурси підземних вод, але мало що відомо про те, як зміниться якість підземних вод. Тут ми використовуємо глобальний синтез, щоб виявити рушійні сили розчиненого органічного вуглецю (DOC), який є важливим компонентом хімічного складу води і субстрату для мікроорганізмів, контролюючих біогеохімічні реакції. Розчинена неорганічна хімія, місцевий клімат і землекористування вплинули на якість води. Ми прогнозуємо значне збільшення DOC підземних вод після змін опадів і температури в ключових районах, які базуються на підземних водах. Зміна клімату та перетворення природних або сільськогосподарських районів в міські райони знизять якість підземних вод і збільшать витрати на очищення води, посилюючи наявні обмеження на ресурси підземних вод.

Зміна клімату, Getty images
Зміна клімату, Getty images

Підземні води є найбільшим у світі джерелом прісної води. Потенціал підземних вод сильно залежить від концентрації розчиненого органічного вуглецю (DOC) з-за його здатності змінювати хімічний склад води і мікробне зміст. Більше 100 000 випадків раку в Сполучених Штатах америки (США) можуть бути пов'язані з забруднювачами у питній воді. Також через зміни клімату якість води сильно погіршиться, що створить справжній дефіцит води для всього населення.

Зміна клімату, Photographer Grisha
Зміна клімату, Photographer Grisha

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Google засвітила дизайн і цінник Google Pixel 4a. Зазначимо, що бюджетний смартфон, але дизайн отримає цілком собі сучасний, хоч і камера буде одинарної.

Як повідомляв Знай.uа гра Call of Duty: Warzone б'є всі рекорди. Умовно безкоштовна гра почала користуватися величезною популярністю ще з моменту старту - за першу добу в неї зіграло 6 мільйонів гравців, що дуже навіть непогано як для безкоштовної гри.

Також Знай.uа повідомляв, що ЄС хоче збільшити ремонтопридатність сучасних смартфонів. Тепер ремонт буде значно дешевше, як і заміна батарей.