Вчені показали, що важлива фізична стала - стала Габбла - показує відхилення у 10 відсотків при різних способах вимірювання. Така величезна варіативність вимагає пояснення, і дослідники висунули гіпотезу, що наша галактика Чумацький шлях і її найближчі сусіди знаходяться у зоні більшої щільності матерії

Про це повідомляє видання Science Alert з посиланням на науковий журнал Physics Today.

Стала Габбла показує, з якою швидкістю розширюється всесвіт. Традиційно цю швидкість оцінюють близько 66-70 (км/с)/Мп, але різні вимірювання показують різні результати.

Космос, фото: Pixabay
Космос, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На думку Лукаса Ломбрайзера з Женевського університету, ці відхилення можна пояснити тим, що галактика знаходиться у бульбашці діаметром 250 мільйонів світлових років, у якій щільність матерії перевищує таку у решті космосу.

Якщо гіпотеза Ломбрайзера виявиться вірною, вчені зможуть врахувати похибку для вимірювання сталої Габбла, яка показує, з якою швидкістю відбувається віддалення космічних об'єктів - тобто розширення космосу. Своєю чергою, це перевірить коректність закону Габбла і існуючих уявлень про Всесвіт.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше астрономи вперше побачили вибух чорної діри розміром з 15 Чумацьких Шляхів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", астрономи виявили неймовірну планету: порушила закони фізики.

Також "Знай.ua" писав, що астрономи виявили в небі гігантський сніговик – фото білого "монстра".