18 березня компанія Sony презентувала характеристики наступного покоління відомих ігрових консолей. Так, PlayStation 5 вперше отримала вбудований SSD-накопичувач об'ємом 825 гігабайт.

Крім того, консоль оснастили 8-ядерним процесором з частотою до 3,5 ГГц, відеокартою потужністю 10,28 терафлопс, "швидкою" оперативною пам'яттю GDDR6 і можливістю розширення пам'яті за допомогою додаткового SSD NVMe-слоту.

Швидкість обміну даними з вбудованим SSD PlayStation 5 становитиме 5,5 Гб/с. Запуск консолі заплановано на кінець 2020 року.

характеристики PlayStation 5, скріншот eurogamer

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Microsoft також опублікувала докладні характеристики Xbox Series X і показала, як працює консоль. Девайс отримав терабайтний SSD NVMe з можливістю розширення за допомогою спеціальної карти ще на терабайт. Консоль оснастили оперативною пам'яттю об'ємом 16 Гб.

Xbox Series X, фото Microsoft

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Sony готує ексклюзивні ігри для PlayStation 5, чого очікувати геймерам.

Як повідомляв портал Знай.uа, Apple готує до виходу складаний смартфон, перші фото патенту.

Також портал Знай.uа писав, що Samsung Galaxy S20 Ultra випробували на міцність вогнем і ножами, відео.