Раніше минулого тижня Apple представила оновлену версію свого MacBook Air. За словами компанії, новинка стала вдвічі продуктивніше в порівнянні з попередником. Однак, експерти вирішили порівняти новинку з MacBook Pro 2019 року, так як попередник Air відставав він про-версії за всіма параметрами.

MacBook, gizchina

Базова версія оновленого MacBook Air побудована на двоядерному Core i3, тоді як заява про двократному приросту продуктивності швидше справедливо для моделі на якомусь чотирьохядерному процесорі Core i5 з частотою 1,1/3,5 ГГц. Що саме це за модель CPU, не ясно, так як на сайті процесора Intel з аналогічними характеристиками немає. Схоже, Intel розробила для ноутбука унікальний чіпсет, так що про нього інформації не так вже й багато.

У свою чергу найдоступніший MacBook Pro зразка 2019 року побудований на чотирьохядерному Core i5-8257U, який володіє частотами 1,4/3,9 ГГц. Тут, правда, варто враховувати різницю в архітектурах. У нового MacBook Air використаний процесор Ice Lake, тоді як у торішнього MacBook Pro — Coffee Lake. Та і ціна значно відрізняється, майже в 2 рази, навіть на сьогоднішній момент.

Тим не менш, це не заважає торішньому MacBook Pro, як і раніше, значно випереджати MacBook Air з точки зору многопоточной продуктивності, згідно тесту Geekbench 5.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

MacBook PRO, Фото з сайту Mac
MacBook PRO, Фото з сайту Mac

Втім це не означає, що MacBook Air — поганий ноутбук. Він легше, ніж Pro, а також стоїть на $200 дешевше, пропонуючи при цьому більш ємний твердотільний накопичувач. Так що для повсякденних задач він може виявитися кращим вибором, до того ж, ремонт теж буде не таки і дорогим, якщо буде потрібно заміна начинка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple приступила до відновлення виробничої лінії в iPhone в Китаї. Схоже, компанія не боїться вірусу, як і китайські влади. Можна сміливо сказати, що Китай вже перехворів коронавірусом.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple відправила iPhone 9 у виробництво. Смартфон обіцяли показати публіці 31 грудня, але через епідемію довелося відмовитися від цієї затії. Коли смартфон покажуть публіці - невідомо.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Huawei подарувала близько 500 000 масов Японії, і зупинятися на цьому корпорація не хоче. Незабаром компанія почне надавати допомогу країнам Європи.