Дослідники з'ясували, що вірогідність того, наша Земля може бути викинута з Сонячної системи не така вже й маленька. Схоже, наша планета не буде мільярди років крутитися навколо Сонця.

Планета Земля, pxhere
Планета Земля, pxhere

За підрахунками дослідників з Шарифского університету ймовірність того, що подія відбудеться, дорівнює 1 до 15000. А це не так вже й багато. Втім, вплинути на вірогідність ми не може, так як технологічний прогрес не зайшов так далеко, у всякому разі в 2020 році.

Крім того за допомогою моделювання було встановлено, що з 10 000 подібних до Землі планет лише одна стає жертвою катастрофи.

Так, професор з Університету Стоні-Брук у свою чергу заявив, що під час наближення зірки до Сонячній системі вона може вплинути на орбіту Землі. І в момент максимального зближення наша планета отримає якийсь “гравітаційний повідець” від проходить зірки, що спричинить за собою зміну траєкторії обертів навколо Сонця.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Земля, gettyimages
Земля, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що ринок смартфонів тріщить по швах. Аналітики повідомили, що продажі смартфонів впали на 38%. На сьогоднішній день це найбільше падіння в історії ринку.

Як повідомляв Знай.uа у мережу злили дані мільйонів користувачів мережі, включаючи адреса, імена, дати народження, і так далі. Дивно, але база даних не захищена, так що нею може користуватися абсолютно будь-яка людина, який має доступ до мережі.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти порівняли новий MacBook Air 2020 і MacBook Pro 2019. Як і очікувалося, торішня модель у всьому перевершує бюджетний ноутбук від яблучної корпорації.