Астероїд Бенну - це 500-метровий навколоземний астероїд з групи Аполлонов. Зараз його вивчає автоматична міжпланетна станція NASA OSIRIS-REx: апарат досяг мети в кінці 2018 року, а в кінці літа поточного року повинен буде зібрати зразки ґрунту з поверхні Бенну, які, згідно з планом, доставить до Землі в 2023 році. Звичайно, до отримання зразків ще 3 роки, але вчені вже мають величезну кількість інформації про це космічному тілі.

Астероїд Бенну, NASA

За досить тривалий час роботи у Бенну OSIRIS-REx не раз пролітав поруч з поверхнею астероїда, роблячи знімки. Тепер же у NASA є максимально детальний знімок цього астероїда, який зробили з сотень інших знімків.

Зазначимо, що NASA в квітні планує зробити 2 репетиції збору ґрунту з допомогою OSIRIS-REx. Будемо сподіватися, що все пройде гладко.

планета Земля, фото Pxhere
планета Земля, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що NASA тільки що завершив 17-річну місію з дослідження Сонця. Варто відзначити, що зонд відправив колосальну кількість корисної інформації на Землю.

Як повідомляв Знай.uа, кнопковий телефон Nokia 5310 добрався до України. Ціна дуже порадує покупців, а ось функціонал залишився колишнім.

Також Знай.uа повідомляв, що Viber отримав велике оновлення, тепер у користувачів iOS і Android є кілька додаткових функцій.