Це звичайно звучить як науково-фантастичний фільм, але дрони тепер можуть виявляти людей з COVID-19. Первинне тестування проводиться в Австралії, і воно може досягти інших країн, що прагнуть зупинити поширення коронавіруса.

Виробник дронов Draganfly працює над технологією, яка включає в себе спеціалізовані термодатчики на борту апарата. А також інтелектуальна система комп'ютерного зору для контролю температури, частоти серцевих скорочень і дихання людей на відстані.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Компанія Draganfly оголосила, що була обрана в якості ексклюзивного глобального системного інтегратора для проекту Vital Intelligence. Платформа для моніторингу здоров'я запущена Університетом Південної Австралії та Міністерством оборони Австралії.

Вони класифікуються як пандемічні безпілотники, і дрони почнуть виявляти людей з інфекційними та респіраторними захворюваннями, такими як COVID-19, допомагаючи тим самим зупинити поширення. Раннє виявлення та ізоляція заражених людей є важливим заходом для запобігання будь пандемії. В даний час проблема полягає в тому, що не вистачає діагностичних наборів для всього населення.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що сервіс Steam побив власний рекорд. Компанія відзвітувала про рекордну кількість користувачів одночасно. Втім, причиною такого рекорду коронавірус, а також заклик до самоізоляції людей у всьому світі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft ввела обмеження для своїх користувачів. Тепер геймери не можуть змінити логотип для клану або аватарку для облікового запису. Причиною цього стала навантаження на сервера компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony випустила PlayStation 5. Консоль стане доступною для користувачів вже до кінця 2020 року.