Вчені-дослідники з Вищої технологічного інституту Samsung (Samsung Advanced Institute of Technology, SAIT) в Лондоні і Науково-дослідного інституту Samsung в Японії (SRJ) представили повністю твердотільні акумулятори з великим терміном служби. До того ж, такий акумулятор набагато безпечніше, так як хімічні реакції не призводять до разрушаемости і вибуху, як це відбувається з сучасними акумуляторами як для телефонів, так і для електрокарів.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Повністю твердотільні акумулятори вигідно відрізняються від літій-іонних, так як вони дозволяють підвищити кількість запасеної енергії на одиницю маси. До того ж, твердотільний акумулятор практично на 50% менше літієво-іонного акумулятора при такій же ємності, що зробить його більш вигідними в застосуванні як для авто, так і для смартфонів, а самі девайси зможуть бути набагато менше в розмірах, або ж компактніше.

Що стосується дальності ходу для авто, то такі акумулятори способи збільшити його до 800 км.

Електрокари, фото: gettyimages
Електрокари, фото: gettyimages

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти з DXOmark оцінили камеру Huawei P40. Виявляється, компанія визнала його кращим камерофоном в світі за топові датчики і якість зйомки фото і відео.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple раасказала, як правильно дезінфікувати більшість продуктів яблучної корпорації. Наприклад, не варто розпорошувати рідину прямо на пристрій. Краще протерти дисплей або корпус тканиною, на яку варто нанести дезінфікуючий засіб.

Також Знай.uа повідомляв, що The Elder Scrolls Online стане безкоштовною. Правда, безкоштовно в неї можна пограти в найближчі 2 тижні. Сама ж гра працює за системою підписки, так що за гру доведеться платити кожен місяць регулярно.