Вчені з допомогою телескопа "Хаббл" підтвердили, що ядро міжзоряного комети 2I/Borisov почало руйнуватися. Як повідомляє N+1, руйнування ядра помітно на знімках об'єкта, які були зроблені 28 і 30 березня. На щастя, ця ситуація ніякої загрози людству не несе, адже те, що відбувається на дуже великій відстані від Землі.

Розпад ядра комети, spacetelescope.org

Комета пройшла свій перигелій в грудні минулого року і почала віддалятися від Сонця. На початку березня польські астрономи помітили два спалахи на об'єкті, які могли означати початок фрагментації ядра з-за нагріву Сонцем і, як наслідок, збільшення активності комети. Вчені відзначають, що таке явище досить рідкісне для комет, особливо в нашій Сонячній Системі.

Очікується, що "Хаббл" буде продовжувати стежити за кометою, яка буде залишатися видимою для телескопів принаймні ще кілька місяців із-за сильного випромінювання світла. Втім, через деякий час від комети не залишиться нічого, а її дрібні частинки розлетяться на всі боки космосу.

комета, фото Pxhere
комета, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти назвали топ найпопулярніших браузерів за лютий 2020 року. Звичайно ж, з великим відривом у лідерах залишається Google Chrome, але ось на другому місці несподівано з'явився Microsoft Edge, які раніше був потрібен тільки для скачки інших браузерів.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення iOS 13.4 виявили згадка про iPhone 9. Судячи за інсайдерською інформацією, смартфон покажуть публіці вже найближчим часом. Якщо бути точним, то анонс нібито запланований на 15 квітня.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Microsoft запатентувала унікальний смартфон відразу з трьома екранами. Правда, останній з них не такий вже і функціональний, але точно сподобається публіці.