Нинішня епідемія коронавіруса COVID-19 вже привчила людство ретельно мити руки після відвідування громадських місць і менше чіпати руками обличчя. Втім, про телефон теж не варто забувати. Враховуючи, що ми до нього стосується сотні разів щодня, він може стати рознощиком не тільки коронавіруса.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

З найбільш поширених в побуті коштів з коронавірусом добре справляються етиловий (C2H5OH) та ізопропіловий (C3H7OH) спирт, перекис водню (H2O2) і гіпохлорит натрію (NaClO).

Звичайно, бризкати прямо на смартфон не варто. Для початку потрібно нанести на ганчірочку спирт, а вже потім протирати нею смартфон з усіх боків, кнопки, дисплей, задню панель, камеру.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Оптимальна концентрація ізопропанолу – 70-80%. Більш чистий спирт дуже швидко випаровується, а для найкращого результату дезінфікуючий розчин повинен провести на поверхні близько хвилини. Чим менше концентрація, тим менша ефективність. Втім, омивати горілкою смартфон не варто - надто мало спирту в рідині, так що особливої користі не буде.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple відкрила доступ до своїх серіалів, так що кожен бажаючий може подивитися нові серіали на сервісі яблучної корпорації абсолютно безкоштовно.

Як повідомляв Знай.uа вчені показали, як коронавірус поширюється по магазину. На диво, він здатний кілька хвилин перебувати в повітрі, так що без масок в магазині точно не обійтися.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія NASA перетворить Місяць у власний телескоп. В одному з кратерів вчені розмістять телескоп, який відкриє нові межі космосу.