Apple і Google оголосили про об'єднання своїх зусиль для боротьби з COVID-19. Обидва хочуть допомогти з відстеженням контактів і готують відповідні API для Android і iOS.

Apple і Google, сервіси

Згідно TechCrunch, Apple включить відстеження через оновлення для iOS 13 Однак для Android це не рішення, тому що оновлення Android може зайняти занадто багато часу для користувачів.

Таким чином, Google буде поширювати API-інтерфейси через Сервіси Google Play.

З Android, проте, є ще одне питання. Як це працює з багатьма Android-смартфонами в Китаї, які не мають Google Play Services? А як йдуть справи з поточними моделями від Huawei, де вони відсутні?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

І Apple, iOS називають цю нову техніку “відстеженням контактів”, але що таке відстеження контактів і як вона працює?

Відстеження контактів, як правило, являє собою аналоговий процес, коли державні службовці просять інфікованої людини перерахувати всіх людей, з якими вони контактували. Потім відділи охорони здоров'я просять цих людей стежити за симптомами та ізолювати їх.

Apple і Google працюють над створенням свого власного міжплатформового рішення, яке краще зберігає конфіденційність. Наприклад, ваші дані про місцезнаходження або особистість ніколи не розкриваються в процесі.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Коли дві людини знаходяться на близькій відстані, їх телефони будуть обмінюватися анонімними ідентифікаторами, які змінюються щодня. Якщо людині ставлять діагноз COVID-19, він може попросити свій пристрій передати список всіх, з ким він спілкувався.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi готова представити довгоочікуваний фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 5. За заявами інсайдерів, браслет отримає підтримку NFC, а також потужний захист від ударів Gorilla Glass 5, що точно порадує покупців. За новинку попросять в районі 1000 гривень, а от вихід запланований на початок літа.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung завершила дизайн майбутнього смартфон Galaxy Fold 2. Звичайно, він буде складним, і з телефону перетворюватися на повноцінний планшет. Що стосується змін, компанія збільшила екран, але зменшила розміри самого корпусу.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple повідомила про зниження прибутку на продажах своїх ноутбуків. Звичайно ж, причиною стала пандемія, так що незабаром компанія повернеться до своїх звичайних показниками, коли людство переможе вірус.