В даний час в світі налічується більше 6900 мов, що є величезним кошмаром для дослідників обробки природних мов. Дослідникам досить важко знайти достатньо даних. На щастя, багато мов мають багато інфраструктур. На рівні словника мови зазвичай містять слова з одного джерела. Наприклад, “Desk” на англійській мові і “Tisch” на німецькій мові походить від латинського “Discus”. Google випустив еталонний тест системи обробки мов під назвою Xtreme.

Сервіс Google

Дослідники з технологічного гіганта стверджують, що він може оцінити, чи можуть моделі штучного інтелекту вивчати знання різних мов. Метою цього тесту є сприяння дослідженням у галузі багатомовного навчання штучного інтелекту. У цій області була виконана велика робота по вивченню можливості використання мовних структур для навчання надійним моделям машинного навчання.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Xiaomi готова представити довгоочікуваний фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 5. За заявами інсайдерів, браслет отримає підтримку NFC, а також потужний захист від ударів Gorilla Glass 5, що точно порадує покупців. За новинку попросять в районі 1000 гривень, а от вихід запланований на початок літа.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung завершила дизайн майбутнього смартфон Galaxy Fold 2. Звичайно, він буде складним, і з телефону перетворюватися на повноцінний планшет. Що стосується змін, компанія збільшила екран, але зменшила розміри самого корпусу.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple повідомила про зниження прибутку на продажах своїх ноутбуків. Звичайно ж, причиною стала пандемія, так що незабаром компанія повернеться до своїх звичайних показниками, коли людство переможе вірус.