Концерн Volkswagen виплатить компенсацію всім власникам дизельних автомобілів. За домовленістю з Федеральної асоціацією споживачів Німеччини, все "ошукані" »клієнти, а таких виявилося 262 тисячі, повинні подати заявки на компенсацію до 20 квітня. Дивно, але компанії доведеться розщедритися, щоб хоч якось відновити свою репутацію.

Tesla, gettyimages
Tesla, gettyimages

За останніми даними, зареєструвалися 250 тисяч осіб, з більш ніж 130 тисячами з них угода вже досягнута. На компенсацію можуть претендувати тільки власники дизельних автомобілів, куплених до 31 грудня 2015 року.

Залежно від моделі та віку автомобіля сума компенсації складе від 1350 до 6257 євро. Компанії доведеться виплатити 830 мільйонів євро своїм клієнтам, що здається цілком справедливо як для клієнтів, так і для компанії.

Tesla, gettyimages
Tesla, gettyimages

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Вперше про заниження даних виробником стало відомо у вересні 2015 року. В результаті розслідування з'ясувалося, що концерн використовував спеціальне програмне забезпечення, яке в ході тестів занижує дані про шкідливі викиди. Відзначимо, що не тільки Volkswagen була в епіцентрі цього скандалу, великі виробники авто теж були замішані.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти склали список 10 кращих смартфонів початку 2020 року. Звичайно ж, серед них величезна кількість китайських гаджетів, і це не дивно. До речі, ігровий смартфон з потужний процесором Xiaomi Black Shark 3 теж потрапив в топ.

Як повідомляв Знай.ua, компанія Google воскресить забуті стародавні мови. Компанія розробила сервіс на основі штучного інтелекту, який зможе створити "відсутні ланки" в вивченні древніх мов.

Також Знай.ua повідомляв, що компанія BMW готує до виходу нові кросовери X8 і X8M. Серед іншого, вони будуть конкурентами кроссоверами від Aston Martin і Lamborghini.