Вчені з Інституту планетарної науки висловили гіпотезу про те, що найближча до Сонця планета Меркурій цілком може бути придатна для зародження на ній життя. Однак, варто зазначити, що перепади температур на планеті не дозволяють живим організмам розмножуватися і існувати.

Планета Земля, фото Pixabay
Планета Земля, фото Pixabay

Фахівці вважають, що, незважаючи на екстремальні умови, Меркурій все ж багатий енергетичними запасами, і на ньому є все необхідне для появи мікроорганізмів. У тонкій атмосфері планети є три головних компонента для виникнення життя: вода, кисень і метан. Схоже, не тільки Марс може бути наповнений живими організмами.

планета Земля, фото Pxhere
планета Земля, фото Pxhere

Втім, не варто радіти. З-за низького атмосферного тиску Меркурій славиться не тільки своїми різкими перепадами температур від -200 до +430 градусів, але і поганий захистом від сонячного вітру - потоку заряджених частинок, що руйнують поверхневий шар цього непривітного для земних організмів світу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Втім, вчені вже активно займаються вивченням планети, так що відповідь на питання про наявність життя можливо скоро з'явиться.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Android 10 масово виводить з ладу смартфони Samsung. Оновлення ОС примушує смартфони перезавантажуватися, входячи в циклічну перезавантаження. Виправити цю помилку на програмному рівні не вийде, а сервісні центри закриті.

Як повідомляв Знай.uа компанія Volkswagen виплатить по 1000 євро кожному власнику дизельного авто від компанії. За підрахунками експертів, компанія виплатить 800 мільйонів євро компенсації користувачам. Що ж, така плата за обман мільйонів користувачів.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені виявили екзопланету, яка дуже схожа на нашу Землю. За підрахунками астрономів, температура на цій планеті така ж, як і на Землі.