Астероїд Оумуамуа є першим в історії науки міжзоряним космічним об'єктом, який пройшов транзитом через нашу Сонячну систему. Виявлений він був у 2017 році, але його обговорення не вщухають досі. Звичайно ж, вчені і любителі космічних пригод досі сперечаються за його форми. Виглядав він як космічна сигара, а астероїдів подібної форми вченим ще не вдавалося виявити.

Астероїд Оумуамуа

Прихильники змов запевняють, що це космічний корабель, замаскований під астероїд, а корабель був довгастої форми.

Проте вчені за три роки вивчень все ж знайшли правдоподібне пояснення феномену Оумуамуа. На жаль, сценарій з прибульцями не підходить під заяви вчених.

Планета Земля, фото Pixabay
Планета Земля, фото Pixabay

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Результати моделювання показали, що Оумуамуа-подібні міжзоряні об'єкти можуть бути сформовані за допомогою припливних гравітаційних сил під час сильного зближення з масивними зірками. В результаті чого матерія з планет буквально виривається і викидається в космічний простір", – пояснює астроном Дуглас Н. К. Лін з Каліфорнійського Університету. Простіше кажучи, астероїд міг прийняти таку форму з уламків після зіткнення, або ж гравітація просто витягнути космічне тіло.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Android 10 масово виводить з ладу смартфони Samsung. Оновлення ОС примушує смартфони перезавантажуватися, входячи в циклічну перезавантаження. Виправити цю помилку на програмному рівні не вийде, а сервісні центри закриті.

Як повідомляв Знай.uа компанія Volkswagen виплатить по 1000 євро кожному власнику дизельного авто від компанії. За підрахунками експертів, компанія виплатить 800 мільйонів євро компенсації користувачам. Що ж, така плата за обман мільйонів користувачів.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені виявили екзопланету, яка дуже схожа на нашу Землю. За підрахунками астрономів, температура на цій планеті така ж, як і на Землі.