Автомобіль «Москвич-2140» став легендою свого часу – його випускали з 1976 року і в часи тотального дефіциту він користувався шаленою популярністю.

На той час автомобіль комплектувався лише одним 1,5-літровим двигуном потужністю 68 і 75 кінських сил. Мало хто знає, але «Москвич-2140» часто використовувалися в різних видах автомобільного спорту. Правда, це було в далеких 70-х, зараз же потужності двигуна не вистачить навіть для боротьби з малолітражками.

Москвич-2140 перероблений на спорткар \\ фото з вільних джерел
Москвич-2140 перероблений на спорткар \\ фото з вільних джерел

Але в свій час «Москвич-2140» показував себе просто чудово на змаганнях з ралі. Хороша керованість і двигун дозволяли цьому «Москвич-2140» займати подіум.

Звичайно, в сучасному світі «Москвич-2140» вже не може показати весь свій потенціал, так як сильно відстав від сучасних реалій. У той же час багато автолюбителів продовжують не тільки піклуватися про своєму старому залізному другу, але продовжують його модицифировать на будь-який смак.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Серед любителів раритетних авто організовуються гонки і ралі, на яких і був представлений цей Москвич-2140. Над автомобілем було зроблено велику кількість модифікацій і змін, які зробили зі звичайного радянського седана повноцінний спортивний автомобіль.

Москвич-2140 перероблений на спорткар \\ фото з вільних джерел
Москвич-2140 перероблений на спорткар \\ фото з вільних джерел

Умільці встановили іншу підвіску - вона зробила автомобіль жорсткіше і керованіше. Рукаті хлопці прибрали майже повністю салон аби зменшити вагу автомобілю, встановили каркас безпеки, який збільшить жорсткість кузова і при аварії або перевороті дозволить збільшити шанси водія не отримати травми.

Крім того, були встановлені спортивні сидіння, які дозволяють упевнено сидіти водієві і не втрачати концентрації на поворотах. Була збільшена потужність двигуна, так як 75-и кінських сил було б не достатньо для змагань. Також модель після втручання майстрів може похвалитися модифікованим карбюратором та іншими технічними перевагами.

Якщо раритетні автомобілі вас не приваблюють, пропонуємо поглянути на новий концепт мінівена майбутнього від Volkswagen.

Чи можете підготуватися до виходу нового кросовера Lexus - новинку представили через 20 років.