Забруднення повітря діоксидом азоту пов'язано з високою смертністю від COVID-19. До такого висновку прийшли вчені з Університету Мартіна Лютера Галле-Віттенберг, дослідження яких опубліковане в журналі Science of the Total Environment. Втім, це цілком очевидно, адже забруднення повітря негативно впливає на здоров'я легенів, особливо в 2020 році, коли забруднення лише продовжує зростати. Особливо проблема стосується великих міст і промислових зон.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Диоксид азоту (NO2) — забруднювач повітря, який пошкоджує дихальні шляхи людини. Він викидається в атмосферу в результаті діяльності людини. При контакті діоксиду вуглецю з вологою поверхнею легенів утворюються азотна і азотиста кислоти, подразнюють слизові оболонки і вражаючі альвеолярну тканину легенів. Саме це і стає додатковою причиною ускладнень при боротьбі організм з коронавірусом.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Вчені проаналізували смертність в Італії, Іспанії та Франції, а також оцінили рівень забруднення повітря в цих країнах, особливо у великих містах. Результати збіглися.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple поступово переманює Android-користувачів на свою сторону. Корпорація недавно випустила перший бюджетний смартфон, а перенесення даних між смартфонами зробили максимально простими, незалежно від ОС.

Як повідомляв Знай.uа остання консоль від Sony продається за копійки. Мова йде про консолі PlayStation Classic, і компанія зробила подобу ретро-консолі, щоб викликати ностальгію у користувачів. Однак, консоль продається не так добре, як хотілося б користувачам.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi приготувала оновлення ОС MIUI 12 для своїх смартфонів. Для власників деяких моделей з'явилася можливість перевірити сумісність. Для цього потрібно всього лише завантажити додаток з Google Play і запустити його.