Роботи Roombot, розроблені Симоном Хаузер і Мехметом Мутлу з Федеральної політехнічної школи Лозанни, являють собою окремі блоки, які можуть існувати і як окремі елементи, і збиратися в єдиний роботизований організм. Дивно, але роботи можна скріплювати один з одним в необмежених кількостях, так як у кожного бота є по кілька кріплень, що спрощує синхронізацію між ними. Спектр застосування цих роботів обмежується тільки фантазією.

Кожен пристрій оснащене електромотором, завдяки якому роботи можуть обертатися відносно своєї осі, що дозволяє їм утворювати складні структури. Для цього Roombot може повернутися до сусіднього роботу і поєднати всі контактні майданчики один з одним. Роботи при належній кількості можуть створювати стіну, диван, стіл, і будь-які інші складні фігури, для цього їх потрібно тільки запрограмувати.

Роботи, Хайтек

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Samsung почала розробляти нову камеру для смартфонів. За заявами інсайдерів, камера отримає 600-мегапіксельний датчик. Зазначимо, що на сьогоднішній день рекордним показником є 108-мегапіксельний датчик, і такого показника досягнуто завдяки обробці за допомогою програм.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple показала як користуватися клавіатурою для нового iPad. За допомогою цього девайс можна перетворити на повноцінний комп'ютер, якщо до клавіатури додати ще й мишку, але трекпеда більшості вистачить з головою.

Також Знай.uа повідомляв, що інсайдери назвали дату виходу MIUI 12. Тепер корпорація починає набирати бета-тестерів для майбутньої ОС, а значить, після тестування новинка з'явиться на смартфонах користувачів.