Кажани приносять багато користі світу: вони запилюють рослини, живляться хвороботворними комахами і допомагають розсіювати насіння, які регенерують популяцію тропічних лісових дерев. Втім, вони також є носієм групи вірусів, який називається коронавірус. Що більш дивно, вчені прийшли до висновку, що у кожного виду кажанів є свій штам вірусу. Це ще раз доводить теорію, що віруси розвивалися разом з кажанами мільйони років.

коронавірус з Китаю, фото Pxhere
коронавірус з Китаю, фото Pxhere

Багато людей використовують “коронавірус” в якості синоніму “COVID-19”, типу коронавіруса, що викликає поточну пандемію. Тим не менш, існує величезна кількість різних типів коронавірусів, потенційно стільки ж, скільки видів кажанів, і більшість з них невідомі для передачі людям і не представляють ніякої певної загрози.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Втім, так вчені думали і раніше, до появи коронавіруса в нашому житті. До того ж, д осих пір немає ніяких доказів того, що COVID-19 перейшов до нас від кажанів. Є теорія, в якій цей штам вірусу розроблявся в лабораторії.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft випустить бюджетну версію консолі XBox Series X, яка порадує користувачів своєю ціною. Звичайно, буде не такою потужною, як і оригінальна версія, але для відображення картинки FullHD продуктивності точно вистачить. Яка буде ціна у бюджетній версії - не повідомляється.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony зламала PlayStation 4 своїм очереднім оновлення. Сам оновлення іло віпущено для усунення помилок, а також збільшення продуктивності.

Також Знай.uа повідомляв, що темній режим в додатку Facebook нарешті з'явився на смартфонах від Apple. Правда, варто дочекатися віхода офіційного оновлення, яке виправить купу недоліків і недоробок.