Автоконцерн Daimler, якому належить бренд Mercedes, часто виготовляє різні концептуальні автомобілі. Свою новинку вони привезли на виставку CES 2020. Новинка отримала назву Vision Avtr і була розроблена спеціально для всесвіту “Аватар”. Творець легендарної фантастики Джеймс Кемерон також взяв участь у предствленні концепт-моделі.

Шоу-кар представили голова правління Daimler AG Ола Кялленіус і творець "Аватару" Джеймс Кемерон Daimler AG постійно...

Geplaatst door Electro UA op Maandag 20 april 2020


Особливість цього автомобіля в тому, що людина може взаємодіяти з ним, як з живим організмом. У нижній частині розташовані 33 поверхневих елементи, схожих на луски рептилій. Причому вони також можуть хвилеподібно рухатися. В автомобілі планується використання АКБ на основі графену. Поки такі акумулятори – лише задумка, але цілком можливо, що вони з'являться в перспективі. Сидіння зроблені з мікрофібри, яка повинна прослужити весь термін експлуатації машини без заміни. Для створення підлоги був використаний індонезійський ротанг.

(c) Daimler-media

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще


На моделі Vision Avtr використано повнокероване шасі, здатне рухатися не тільки вперед, але і у бік під кутом 30 градусів. Це схоже на кроки краба. Розробники впевнені, що ця здатність допоможе на перевантажених міських дорогах і паркінгах.

Моделлю керують за допомогою біоджойстика. Як тільки водій кладе на нього руку, машина одразу ж упізнає пульс і заведеться. Цікаво, що підсвічування органів управління пульсує разом з пульсом людини. Експерти назвали Vision Avtr самим незвичайним і живим шоу-каром сучасності. Однак немає навіть приблизних термінів, коли схожі моделі поставлять на конвеєр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на дорогах Одеси помітили розкішний кросовер Lamborghini Urus на німецьких номерах за 9,5 млн гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, Tesla показала нову модель машини, зображення якої розмістили в додатку WeChat.

Також портал Знай.uа писав, що оновлений Mitsubishi Outlander з'явиться в 2020 році.