Лабораторія Rack911 Labs, що спеціалізується на безпеці, повідомила про знайденої критичної уразливості “майже у всіх” антивірусах. Схоже, антивірусні системи піддають небезпеки користувачів.

Фахівці з пошуку вразливостей протестували і знайшли “дірку” у 28 популярних антивірусних програм, включаючи Microsoft Defender (Захисник Windows), Avast, Kaspersky, і багатьох інших. Причому вона діє не тільки на Windows, але і macOS з Linux.

Такі помилки дозволяють хакерам проникати в систему комп'ютера, красти або видаляти особисті дані, а також

Втім самі дослідники відзначають, що більшість розробників антивірусів до теперішнього часу вже виправили свої недоробки, за рідкісними винятками, так що будемо сподіватися, що ніхто не постраждав.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

робота за ноутбуком, фото: Pxhere
робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що хакери усунули дефект у роботі iOS 13 і iPhone раніше самої Apple. Нагадаємо, що нещодавно виявили вразливість програми пошти, яка дозволяла хакерам віддалено зламувати смартфони користувачів.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple знайшла спосіб здешевити свої ноутбуки. Тепер корпорація буде впроваджувати в MacBook власні чіпсети, і відмовиться від послуг Intel. У теорії, це зробить ноутбуки набагато дешевше.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія HTC раптово повернулася на ринок смартфонів. Корпорація вже довгий час не випускала нові смартфони, але тепер щось зміниться. Швидше за все, мова йде про флагмані, і його вихід запланований на 2020 рік.