Дослідники поділилися неймовірними відкриттями на океанських глибинах. Так, за допомогою підводної робототехніки було зроблено два десятки занурень у західних берегів Австралії – найбільша глибина склала 4,5 тисячі метрів.

У фокусі уваги дайверів були різні види великих морських безхребетних, яких раніше не можна було зустріти. В океанській товщі у каньйону Кейп-Рейндж були виявлені значні за чисельністю популяції скляній губки, а також вперше за історію спостережень в даному регіоні зустрівся біолюмінесцентний восьминіг.

медуза, скріншот з відео
медуза, скріншот з відео

Дослідники також виявили наявність довгохвостого морського огірка і рідкісних видів молюсків та ракоподібних.

морська квітка, скріншот з відео
морська квітка, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Робот також допоміг вченим проаналізувати коралові утворення навколо австралійського континенту і детальніше вивчити особливостей океанських каньйонів. Зібрані дані дозволять краще зрозуміти місцеві екосистеми і ефективніше піклуватися про їх збереження.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, найбільшому у світі крижаному гіганту кінець – підхопила і несе бурхлива тепла течія.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явився перший сайт з медитаціями. Проект #медитуй спрямований на те, щоб допомогти людям впоратися зі стресом, почуттям тривоги і безвиході.

Також портал Знай.uа писав про журналіста, який розповів, чому IQOS найкраща альтернатива палінню і як змінилося його життя за рік без цигарок.