Компанія Apple випустила нову бета-версію мобільної операційної системи iOS 13.5. Крім усього іншого, в ній робиться спроба вирішити проблему з розблокуванням iPhone в умовах епідемії коронавіруса. Відомо, що в боротьбі з коронавірусом рекомендується носити маску за межами дому. Однак, користуватися смартфонами з блокуванням за допомогою особи, що не дуже зручно, так як смартфон не може розгледіти обличчя з-за маски.

Однак, Apple придумала обхідний маневр, який трохи спростить ситуацію і прискорить розблокування iPhone при одягненою масці.

Все дуже просто. Система Face ID визначає маску на обличчі користувача і в такому випадку прискорює перехід до розблокування за допомогою пароля. Раніше в такій ситуації користувач витрачав як мінімум кілька секунд, перш ніж система видавала інтерфейс для введення пароля. А зараз перехід здійснюється дуже швидко.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

Подібні маніпуляції зробили й інші виробники смартфонів, у яких теж є розблокування особі користувача. Однак, блокування паролем ще ніхто не відміняв, так що можна і відмовитися від FaceID.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на Евересті з'явився 5G-сигнал. На вершині встановили вежу, яка поліпшить покриття мережі на найближче відстань від вершини.

Як повідомляв Знай.uа у мережі показали, що ігри, які будуть доступні безкоштовно для власників PlayStation 4 цього місяця. Ігор всього дві, але вони досить цікаві, судячи з відгуків критиків і самих гравців.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony запатентувала нові навушники, які чудово підійдуть спортсменам, особливо тим, хто носить шоломи. Завдяки унікальній конструкції, вся “начинка” знаходиться трохи нижче, так що контактувати з шоломом ніяк не буде.