Як повідомляє видання Forbes, смартфони Xiaomi стежать за діями користувачів і постійно передають на віддалені сервери інформацію, у тому числі ту, яка повинна залишатися конфіденційною. Схоже, Xiaomi втратить довіру користувачів, адже подібне за існування компанії ще не було.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Вбудований в смартфони браузер пересилає компанії історію переглядів, у тому числі в режимі інкогніто. До того ж, смартфон передає компанії інформацію про те, які включені налаштування. До того ж, кожен смартфон має свій ідентифікаційний номер, так що у компанії тепер є досьє на всіх користувачів Xiaomi.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Компанія Xiaomi не стала заперечувати збір і передачу даних, але стверджує, що проблем з приватних даних немає, оскільки інформація передається в зашифрованому вигляді. Втім, в Forbes впевнені, що розшифрувати їх досить просто, особливо хакерам, які можуть зламати передачу, і отримати особисту інформацію величезної кількості користувачів.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на Евересті з'явився 5G-сигнал. На вершині встановили вежу, яка поліпшить покриття мережі на найближче відстань від вершини.

Як повідомляв Знай.uа у мережі показали, що ігри, які будуть доступні безкоштовно для власників PlayStation 4 цього місяця. Ігор всього дві, але вони досить цікаві, судячи з відгуків критиків і самих гравців.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony запатентувала нові навушники, які чудово підійдуть спортсменам, особливо тим, хто носить шоломи. Завдяки унікальній конструкції, вся “начинка” знаходиться трохи нижче, так що контактувати з шоломом ніяк не буде.