Виявляється, перші серійні електромобілі їздили по наших вулицях ще сімдесят років тому. Звичайно ж, мова йде про електрокарах від ЛАЗ.

Всі сім заводів Мінавтопрому були під зав'язку завантажені виробництвом автомобілів, і для розширення модельного ряду держава вирішила налагодити випуск транспорту, частково спирається на автомобільну базу - електромобілі. Правда, судячи з сучасним тенденціям, успіхом ідея не увінчалася.

НАМИ-750 і НАМИ-751

Типаж легкого комерційного електротранспорту склали з двох моделей вантажопідйомністю 0,5 та 1,5 тонни. Конструктори постаралися на славу - електромобілі нами-750 і НАМИ-751 вийшли передовими для свого часу. Те, що вони отримали індекси серійних зразків (без нуля), говорить про впевненість конструкторів і виробників в успіху.

до Речі, каркас цих авто робили з легкого сплаву алюмінію, який раніше використовували в авіації. Його гартували, щоб уникнути корозії.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Привід був організований на задні колеса. При цьому у кожного з них був індивідуальний мотор постійного струму послідовного збудження. Така спарка дозволила позбутися складного у виробництві сайту - диференціала, а також економити енергію за рахунок широких можливостей щодо регулювання тяги.

до Речі, автомобіль можна було заряджати від звичайної 220-волтной розетки.

НАМИ-750 і НАМИ-751

Реальний запас ходу з повним навантаженням - саме реальний, а не паспортний - був невеликий, 50-65 км, а порожня машина пробігала до 80 км. Втім, це із-за дефіциту акумуляторів, так що у таких авто був дуже великий потенціал.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на Евересті з'явився 5G-сигнал. На вершині встановили вежу, яка поліпшить покриття мережі на найближче відстань від вершини.

Як повідомляв Знай.uа у мережі показали, що ігри, які будуть доступні безкоштовно для власників PlayStation 4 цього місяця. Ігор всього дві, але вони досить цікаві, судячи з відгуків критиків і самих гравців.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony запатентувала нові навушники, які чудово підійдуть спортсменам, особливо тим, хто носить шоломи. Завдяки унікальній конструкції, вся “начинка” знаходиться трохи нижче, так що контактувати з шоломом ніяк не буде.