Якби лідери странслушали Білла Гейтса під час його проникливого виступу на конференції TED в 2015 році, коли він попередив про інфекційне захворювання, яке знищить мільйони людей, пандемія коронавіруса, яку ми переживаємо, можливо, ніколи б не зайшла так далеко.

Через п'ять місяців після першого спалаху COVID-19 в Ухані, Китай, Гейтс поділився своїми поглядами на кризу в галузі охорони здоров'я, оскільки багато країн вступають у другий етап боротьби зі смертельним вірусом.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Співзасновник Microsoft опублікував звіт “Пандемія I: перша сучасна пандемія” у своєму блозі GatesNotes, в якому пояснюється, що ефекти коронавіруса будуть відчуватися ще довго.

Філантроп вважає, що “перша сучасна пандемія” визначить наше покоління так само, як світові війни сформували покоління раніше. Його розуміння також дає ключові уроки про те, як покласти край пандемії.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

“Під час Другої світової війни величезну кількість інновацій, включаючи радар, надійні торпеди і злом коду, допомогли швидше закінчити війну”, - написав Гейтс. “Це буде те ж саме з пандемією”.

“Я ділю інновації на п'ять категорій: лікування, вакцини, тестування, відстеження контактів і політика відкриття”.

“Неможливо перемогти ворога, якого ми не бачимо. Таким чином, тестування вкрай важливо для того, щоб взяти хвороба під контроль і почати заново відкривати економіку”.

“Кожен додатковий місяць, необхідний для одержання вакцини, - це місяць, коли економіка не може повернутися до нормального життя”.

Крім того, збір коштів, які будуть використовуватися для рятувальних засобів, має першорядне значення, і мета Гейтса полягає в тому, щоб зібрати мільярди, щоб врятувати трильйони.

“Неможливо перемогти ворога, якого ми не бачимо. Таким чином, тестування має вирішальне значення для контролю над хворобою і початку відновлення економіки”. - Білл Гейтс

Фонд Білла і Мелінди Гейтс, який був заснований Гейтсом і його дружиною Меліндою в 2000 році, виділив понад 250 мільйонів доларів США на відповідь COVID-19.

У той час як провідні вчені та фахівці в галузі охорони здоров'я працюють над створенням вакцини і боротьбою з вірусом на передовій, мільярдер, розбирається в технологіях, пояснив, що наступний етап життя в умовах пандемії буде полягати в “розкритті”.

Для розвинених країн життя може повернутися до “полунормальной” обстановці в найближчі два місяці.

“Люди можуть виходити, але не так часто і не в багатолюдні місця”, - писав Гейтс. “Уявіть собі ресторани, в яких сидять люди за кожним іншим столом, і літаки, де кожне середнє місце порожнє”.

Мільярдер також вважає, що ключем до того, щоб тримати вірус під контролем, є поступова зміна повсякденному житті, моніторинг кожної стадії в кожній країні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на Евересті з'явився 5G-сигнал. На вершині встановили вежу, яка поліпшить покриття мережі на найближче відстань від вершини.

Як повідомляв Знай.uа у мережі показали, що ігри, які будуть доступні безкоштовно для власників PlayStation 4 цього місяця. Ігор всього дві, але вони досить цікаві, судячи з відгуків критиків і самих гравців.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony запатентувала нові навушники, які чудово підійдуть спортсменам, особливо тим, хто носить шоломи. Завдяки унікальній конструкції, вся “начинка” знаходиться трохи нижче, так що контактувати з шоломом ніяк не буде.