Немає сумнівів, що автопілот в електрокарах приносить свої плоди. Починаючи з 2018 року Tesla щокварталу озвучує статистику про кількість аварій електрокарів з активованим автопілотом. Також у звіт включають дані про випадки загоряння. Кожен такий звіт дозволяє дізнатися статистику за підсумками першого кварталу поточного року. Тепер ніхто не буде сумніватися, що автопілот дійсно рятує життя, і в теорії, ІІ зможе повністю замінити водіїв.

Tesla, gettyimages
Tesla, gettyimages

У першому кварталі 2020 року виробник зареєстрував одну аварію з включеним автопілотом на кожні 7.5 мільйонів кілометрів шляху. Раніше кількість подібних аварій було в рази вище. Наприклад, рік тому на 4.9 мільйонів кілометрів пробігу траплялася одна аварія. За рік показник покращився на 1.5 рази. Однак, поліпшення алгоритму роботи дозволяє мінімізувати можливість аварій.

Якщо говорити про автомобілях без автопілота, але з активними функціями безпеки, то тут інші цифри. Мова про одній аварії на 3.2 мільйона кілометрів. Водії електрокарів Tesla, де відсутня і те, і інше, потрапляли в аварії раз на 2.2 мільйона кілометрів пробігу. Цей показник значно вище попереднього, але це може бути пов'язано з величезною кількістю нових авто Tesla на дорозі. Нагадаємо, що нещодавно компанія поліпшила роботу автопілота так що тепер він здатний розрізняти дорожні знаки, а також сигнал світлофора.

Ілон Маск, фото Instagram
Ілон Маск, фото Instagram

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти розповіли, які автомобілі викрадають найчастіше. Звичайно ж, під прицілом дорогі автомобілі, так як і можна вигідно продати, або ж розібрати на деталі і продавати окремо частинами. Серед усіх крадених авто в Україні лідирують автомобілі марки Toyota.

Як повідомляв Знай.uа експерти назвали дату виходу Sony PlayStation 5. Інсайдери очікують, що новинку покажуть вже 4 червня, так що чекати залишилося трохи менше місяця. Ми практично всі знаємо про консолі, крім її зовнішнього вигляду. Однак до початку літа ми побачимо, як новинка відрізняється від свого попередника, якого показали публіці ще в 2013 році.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Facebook готує велике оновлення для користувачів. Звичайно ж, мова поки йде про Android-версії, а зміни торкнуться самого додатка соцмережі. Швидше за все, найближчим часом оновлення з'явиться і на iPhone.