Авторитетне наукове видання PNAS опублікувало дослідження довгострокового впливу глобального потепління на різні регіони Землі. Результати шокували. У деяких частинах нашої планети до 2070 року температура стане нестерпноюЯ. Мільярдам людей доведеться або адаптуватися до цих умов, або мігрувати.

Дослідники вважають, що навіть якщо викиди CO2 в атмосферу різко скоротяться, через 50 років в непридатних умовах для проживання все одно виявляться 1.2 мільярда осіб. Тім Лентон, співавтор дослідження, називає ці моменти апокаліптичними. Він вважає, що зміни клімату ставлять під загрозу існування всього людства.

Спека, скріншот: YouTube
Спека, скріншот: YouTube


Комфортна температура для проживання людей коливається в межах 6-28 градусів тепла. Однак у звіті говориться, що в найближчі 50 років температура може зрости на 7,5 градусів, а атмосфера – на 3 градуси. В результаті 30% жителів планети будуть жити в умовах середньорічної температури 29 градусів. Найсильніше постраждає Індія (1.2 млрд жителів), Нігерія (485 млн), Пакистан, Судан та Індонезія (по 100 млн чоловік).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Нагадаємо, рівне 108 років тому вирушив у свій перший і останній рейс — топ маловідомих фактів про "Титаніку".

Як повідомляв Знай.uа, українських вчених в Антарктиді оточив кривавий сніг, фото аномалії.

Знай.uа писав, замість снігу бруд, а морозу – спека: найхолодніше місце планети перетворилося в справжнє "пекло".