Всесвітньо відомий винахідник, бізнесмен, засновник компаній-гігантів Tesla і SpaceX Ілон Маск обрадував людство досить амбітними планами. Ілон заявив, що його компанія Neuralink незабаром планує ставити в людський мозок чіп, здатний повернути втрачені внаслідок хвороби функції.

Джерело: американське видання businessinsider.

Ілон Маск, фото з вільних джерел
Ілон Маск, фото з вільних джерел

Ілон Маск заявив, що команда, яка працює в його стартапі, вже близька до завершення підготовки до тестування інтерфейсу "мозок-комп'ютер" на людях. Якщо все піде за планом і диво-чіп виправдає надії винахідників, вже цього року компанія Маска почне імплантувати в мозок хворих людей спеціальний мікро-імплант. За словами мільярдера, цей пристрій здатний дати шанс на повноцінне життя людям, які через травми мозку втратили здатність бачити, говорити і рухатися.

Ілон Маск, фото YouTube
Ілон Маск, фото YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Чіп буде призначено для тих, хто переніс інсульт чи інші механічні травми голови, при яких постраждав мозок. В інтерв'ю Маск розповів, що ідею подавати гнучкі нитки електродів у мозок почали втілювати в його компанії ще минулого літа. Тепер розроблено імплант, який за розміром не більше 2,5 сантиметрів. Щоб його впровадити в мозок хворої людини потрібна трепанація черепа з видаленням невеликого фрагмента кістки. За словами Маска, ризик відторгнення даного чіпа – мінімальний.

Власник компанії Neuralink розповів, що він ставить перед собою грандіозні цілі і хоче домогтися того, щоб люди не відставали від створеного ними штучного інтелекту. Щоб могли відновитися після важких захворювань і щасливо жити. Серед задумок Маска – поєднати людський мозок і штучний інтелект. Поки що компанія Neuralink проводить тестування своєї системи на щурах. До чіпу приєднано кабель, але незабаром його зроблять бездротовим. Він зчитуватиме імпульси мозку на зразок Wi-Fi-сигналу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Маск продає все своє майно, присвячує себе космосу і Марсу.

Як повідомляв Знай.uа нам кінець? Галактику з чорною дірою видно з Землі неозброєним оком.

Знай.uа писав, як це вимовити? Ілон Маск і Граймс пояснили дивне ім'я новонародженого малюка.