Багато користувачі гаджетів стикаються з так званими “програмами-шпигунами”. Після установки такої програми, вони починають збирати дані з вашого смартфона, причому без вашого відома. Причин може бути багато. Деякі з додатків можуть показувати нав'язливу рекламу, а деякі допомагають збирати зловмисникам або іншим компаніям дані про вас, щоб продати продукт, в якому потребує користувач. Ось як визначити, що програма є шпигуном.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Додаток запитує дозвіл на використання даних, які йому не потрібні. Наприклад, програма “калькулятор” може запитувати доступ до камери, або до телефонної книги, однак для роботи сервісу ця інформація не потрібна. Якщо це станеться - сміливо видаляйте додаток.

Довга політика конфіденційності. Безліч пунктів у користувальницькій угоді є стандартною прийомом розробників програм - “шпигунів”. Зазвичай користувачі не читають його, так що це лазівка для хакерів.

Розміщення реклами. Фахівці з'ясували, що половина додатків передає особисті дані користувачів смартфонів іншим компаніям. До того ж, вони на цьому заробляють гроші.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, компанія Meizu представила унікальний павербанк, який має купу крутих функцій. Приміром, він має 2 різних роз'єму для гаджетів, а також цифровий дисплей, що відображає потужність і відсоток зарядки самого повербанка. За новинку попросять сущі копійки.

Як повідомляв Знай.uа голова Xiaomi назвав кращий смартфон компанії за всю її історію. Звичайно ж, мова йде про флагман, який перевернув ринок смартфонів своїми флагманськими на той момент специфікаціями, але низьким цінником.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft приступила до впровадження травневого update 10, яке принесе купу корисних змін, в тому числі і змінений інтерфейс.