Засновник російської соцмережі "ВКонтакте" і популярного месенджера Telegram Павло Дуров оголосив про закриття блокчейн-проекту TON.

Про причини цього рішення Дуров розповів у відкритому листі.

″Протягом останніх 2,5 років деякі з наших кращих інженерів працювали над платформою TON і криптовалютою, яку ми збиралися назвати Gram. TON був розроблений для того, щоб розділити принципи децентралізації, які вперше були застосовані в біткоіни і Ethereum, але значно перевершують їх за швидкістю і масштабованістю″, - зазначається в листі.

Павло Дуров, фотоколаж з вільних джерел
Павло Дуров, фотоколаж з вільних джерел

За кілька днів до запланованого запуску проекту в жовтні 2019 року суд в США призупинив випуск Gram на вимогу Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

″На жаль, американський суд зупинив TON. Як? "Уявіть, що кілька людей скинулися на розробку золотої копальні, щоб потім розділити золото. Потім прийшов суддя і сказав:" Ці люди вклали гроші для отримання прибутку: вони не хочуть залишити золото собі, а планують продати його іншим людям. Тому їм не можна займатися видобутком.
Якщо це не має сенсу для вас, ви не самотні - але саме це і сталося з TON, її інвесторами і Grams. Суддя використовував цю логіку, щоб винести рішення про те, що людям не можна дозволяти купувати чи продавати Grams, як вони можуть купувати або продавати біткойни", - зазначив Дуров.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я пишу цей пост, щоб офіційно оголосити, що участь Telegram в TON закінчилася", - повідомив він.

Варто зазначити, що команда месенджера Telegram на чолі з засновником Павлом Дуровим розробляла блокчейн-платформу більше двох рокыв. Для цього на початку 2018 Telegram залучив 1,7 млрд доларів інвестицій.

Розробники розраховували, що криптовалюта Gram буде вбудована в месенджер Telegram, що повинно було зробити платформу TON по-справжньому масовою.

Після судової заборони на запуск TON в жовтні 2019 роки інвестори погодилися перенести крайній термін запуску на 30 квітня 2020 року. Після цього Telegram заявляв про плани запустити проект в 2021 році.

Однак, як видно з листа Дурова, запуск зовсім скасували.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Павло Дуров розповів, як Telegram допомагає боротися в вірусом

Як повідомляв портал Знай.ua, Дуров назвав 7 причин не переїжджати в Кремнієву долину

Також Знай.ua писав, Telegram переманює користувачів WhatsApp і Viber, побито новий рекорд